Enter your keyword

Гоблен “Звездна нощ над Рона”

Ново

Гоблен “Звездна нощ над Рона”

47.00 лв.99.00 лв.

Гоблен по известната картина “Звездна нощ” на художника Винсент ван Гог

Изчистване

Описание

Гоблен “Звездна нощ над Рона”

№ 142 , Гоблен “Звездна нощ над Рона”, по картина на художника Винсент ван Гог – 25 цвята конци DMC.
Комплект за бродиране по една от най-известните картини на художника Ван Гог.

За картината “Звездна нощ над Рона”

Звездна нощ над Рона (на френскиNuit étoilée sur le Rhône) е картина на Винсент ван Гог, създадена през септември 1888 г. и представя брега на река Рона при Арл през нощта.

Мотивът със звездно небе се появява и в други картини на ван Гог като например картините Звездна нощТераса на нощно кафене и други. За първи път картината се представя на ежегодната изложба на независимите в Париж по настояване на брат му Тео заедно с ИрисиВинсент описва замисъла си и композицията на брат си Тео, като това, че небето е аквамарин, водата ярко-синя, земята е розово-лилава, газовите фенери светят в жълто, а отражението им в ярко-златно. А в небето Голямата мечка свети в зелено и розово в контраст със златните фенери. Има две разноцветни фигури на влюбени в преден план. Представена е Рона, течаща през Арл, в посока югозапад; в дясно е кварталът Тринкетай. Размерът на оригиналната картина, която е изложена в Музей Орсе в Париж е 72,5 × 92 cm

Артистичният сюжет е подходящ за всеки дом – класически или съвременен.

Съдържание на комплекта- Гобленът съдържа всичко необходимо за ушиването му.

  • Българска панама – разграфена с цветна жълта нишка на всеки 20 нишки. (При комплектите на кръстчета използваме немска Аида – производител Zweigart)
  • Игла за бродиране със златно ухо.
  • Цветна схема на гоблена формат А3, като всеки лист от схемата е номериран. Цветните схеми на Гоблени КЛАСИК се отличават с ясни символи, което допринася за лесното и точно изпълнение на гоблена.

  • Легенда, съдържаща знаците от схемата.
  • Оригинални конци DMC – най-качествените конци за ръчна бродерия в света. Притежават най-богатата цветова гама, отлична плътност и устойчиви цветове. DMC конците в нашите комплекти се навиват от оригинални конуси, внос от Франция.
  • Изображение на готовият гоблен

Разгледайте другият гоблен на тема Звездна нощ на Винсент ван Гог 

Допълнителна информация

Вид ушиване

Гобленов бод 1:1 (27,5 х 21 см), Гобленов бод 1:4 (55 х 42 см), Комплект кръстчета, Аида 16 К (39 х 30 см)